Innovatie

Innovatie, en de snelheid waarmee nieuwe producten worden ontwikkeld, zijn de sleutel voor succes in de huidige markt. Remia beschikt over een open innovatie model en heeft een creatief productontwikkelingsteam met een uitgebreide kennis van product- (oliën en vetten, margarine, spreads en saus) en procestechnologie.

Remia Industrie TeamMaatgerichte oplossingen

De afdeling ontwikkeling beschikt over diverse pilot plants, een testbakkerij en een sensorisch team. Hierdoor is het mogelijk om efficiënt en op kleine schaal producten te maken en te testen alvorens over te gaan tot grotere proefproducties in de fabrieken en bij onze relaties. Door middel van nauwe samenwerking met onze klanten ontwikkelen we met succes nieuwe producten met verbeterde functionele eigenschappen.

Daarnaast beschikt Remia over een specificatieafdeling met uitgebreide kennis van binnen en buitenlandse wetgeving op het gebied van ingrediënten en de retail, foodservice en industriële markt ter ondersteuning van de commerciële- en productontwikkelingsafdeling.

Voorbeelden van ontwikkelingstrajecten waarbij een nauwe samenwerking van een Remia producttechnoloog met gerenommeerde klanten heeft geleid tot een succesvol product:

  • Het verbeteren van de smaak en functionaliteit van een saladesaus, waardoor een kwalitatief beter eindproduct is ontwikkeld dat efficiënter wordt geproduceerd.
  • Het ontwikkelen van een bakvaste curry, waarmee de kwaliteit van het eindproduct wordt verbeterd.
  • Door inzet van een premium kwaliteit korstmargarine is de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk verbeterd en de uitval op de korstproductielijn aanzienlijk verminderd. 

Het assortiment van Remia industrie is uitgebreid. Evenals de verpakkingsmogelijkheden. Vraagt uw situatie om een maatwerkoplossing? Dat is onze specialiteit. Benieuwd naar wat Remia Industrie voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op